Het Parque Nacional Natural Tyarona (Tayrona PNN) is een van de belangrijkste en mooiste parken van Colombia. Park Tayrona bevindt zich aan de Caraibische kust op ongeveer 1 uur rijden ten N-O van Santa Marta.

Het 15.000 hectare grootte gebied loopt deels langs de kust en biedt huis aan meer dan 300 vogelsoorten, 770 plantsoorten en is een belangrijk broedgebied voor zeeschildpadden.

Middels de aangelegde wandelpaden zijn diverse gedeelten van het park te verkennen. Het park is vernoemd naar de Tayrona indianen, de vroegere bewoners van dit gebied.

Diverse Tayrona ruïnes zijn te bezoeken in het park, waarvan 'El Pueblito' de bekendste is. El Pueblito is te bereiken middels een flinke wandeling vanuit Cabo San Juan del Guia.

Er zijn meerdere locaties waar u kunt verblijven binnen het park. De meeste bezoekers verblijven in het oosten van het park nabij Cañaveral en Arrecifes. Het westen van Tayrona is minder frequent bezicht en biedt minder accommodatiemogelijkheden.

Cañaveral ligt dichterbij de entree en is tot aan de receptie per auto te bereiken. u kan hier verblijven in prachtige Ecohabs die een schitterend zicht bieden op de omgeving. Het westelijker gelegen Arrecifes is enkel te voet of te paard te bereiken vanaf de parkeerplaatst. Stapt u vlot door dan kan u in 1 uur Cabañas bereiken.

In Tayrona kan u uw dagen heerlijk ontspannen doorbrengen. Enkele prachtige stranden die begrenst worden door diepe groene jungle en grote rotsblokken maken dit gebied tot een niet te missen bestemming tijdens uw reis door Colombia. U kan diverse stranden bezoeken en naar eigen behoeven wandelingen maken. Sterke onderstroming en/of golfslag maken sommige baaien wel ongeschikt om te zwemmen.